Alcantara bankstel reinigen

Gepubliceerd op 3 november 2019 02:16

De meeste vervuilde banken die we tegen komen zijn toch de prachtige Alcantara banken. Alcantara is een kunststof die gebruikt wordt als een alternatief voor suède in de kledingindustrie en meubelmakerij. De stof heeft een fluweelzacht aanvoelende bovenlaag. 

 

Alcantara meubels slijten niet snel en kunnen makkelijk 15 tot 20 jaar mee maar elk voordeel heeft zijn nadeel en onze ervaring met Alcantara banken is toch dat deze extreem vuil kunnen worden en in de meeste gevallen lijkt het wel alsof de meubels versleten zijn zoals in de onderstaande foto te zien is. Hieronder ziet u een prachtige 3 zitsbank van Alcantara stof, door de jaren heen ziet de bank er niet meer uit en zoals u kunt zien is de bank op de sommige plekken veel donkerder dan de rest. De donkere plekken lijken wel kaal of terwijl versleten maar niets is minder waar, de donkere plekken op de banken zijn vetvlekken die ontstaan zijn doordat huisdieren zoals honden en katten op de bank mogen en dat in combinatie met vlekkenreinigers die op erop worden gespoten in de hoop de vlekken te verminderen. De dikke vetlaag op de bank is niet met een doekje en een beetje water te verwijderen maar moet professioneel behandeld worden en wij van CleanZit zijn helemaal weg van deze prachtige vervuilde alcantara banken want zoals u onderaan kunt zien kunnen we Alcantara banken prachtig omtoveren. 

Alcantara 3 zits bank is weer als nieuw

En ja hoor hieronder ziet u het resultaat. De vlekken zijn verwijderd, vetlaag is eraf en er is een nieuwe beschermlaag op de bank aangebracht. De donkere plekken zijn zoals hierboven gezegd veroorzaakt door huisdieren en het proberen te verwijderen van vlekken met een schoonmaakmiddel wat we zeker niet aanraden. 


Reactie plaatsen

Reacties

Carla Verwey
een maand geleden

Ik heb een stoel van dit materiaal in mijn bezit, wat gaat het kosten om die te laten reinigen.

W van spaendonk
10 dagen geleden

Ik heb 2 leren banken zonder beschermlaag,die verkleurd en vervuild zijn ,ze zijn licht cognackleur,wat zou het kosten om ze de laten behandelen?,als dit mogelijk is tenminste?,
Vriendelijke groet
J van de pol